Sauna kopen

sauna kopen

Wilt u een sauna kopen? Bij Cleopatra bent u aan het goede adres. Wij verkopen hoogwaardige sauna's met mooie designs, aandacht voor details en compleet op maat gemaakt. 

Sauna kopen voor thuis

U kunt een sauna kopen voor het gebruik in huis, bijvoorbeeld om thuis eens lekker te ontspannen. De sauna kan zowel binnen als buiten worden aangesloten. We passen de sauna aan op uw wensen. 

Goed voor je gezondheid

Is een sauna gezond? Volgens Gezondheidsnet is naar de sauna gaan goed voor je weerstand. Door je in een warme ruimte te begeven ga je namelijk zweten, daardoor koel je af. Daarbij helpt transpireren om afvalstoffen via je huid af te voeren. Warmte zorgt ervoor dat je bloedvaten verwijden en je hart sneller gaat kloppen. De afwisseling met de koude lucht na je bezoek aan de sauna werkt verfrissend en heeft een positief effect op belangrijke organen.

Infrarood sauna kopen

De traditionele Finse sauna's zijn de hittecabines met een zeer lage luchtvochtigheid. De temperatuur in zo'n traditionele cabine ligt tussen de 70 en 100 graden Celsius. Dat lijkt te warm, maar door de lage luchtvochtigheid verdampt je zweet makkelijker, waardoor je sneller afkoelt. 

In een infrarood sauna heerst er een normale luchtvochtigheid en is de temperatuur zo'n 40 tot 60 graden Celsius. Waar een afkoelingsfase na de Finse sauna essentieel is, hoeft dat niet bij een infrarood sauna omdat je overtollige warmte gemakkelijker kwijt kunt door het mildere klimaat. Een infraroodcabine is heel goed voor je gewrichten en spieren en is uiteraard niet schadelijk.

Sauna kopen: waar moet je op letten?

Een sauna kopen is een grote beslissing. Waar moet je op letten als je een sauna koopt? Ten eerste zijn er veel verschillende soorten sauna's. Bedenk of u een sauna voor binnen of een sauna voor buiten wil kopen. Hoe groot moet de sauna zijn, voor hoeveel personen?

Welke sauna kopen?

Cleopatra biedt verschillende sauna's aan.

  1. Tanami sauna's zijn exclusieve en ulta moderne sauna's die gekenmerkt worden door veel glas, elegante binnenanden en design banken.
  2. Club sauna's zijn esthetische sauna's die ook tussen bebouwde muren geïnstalleerd kunnen worden. Schitterende houten roosters aan de buitenzijde, discrete verlichting en keuze uit meerdere houtsoorten.
  3. Kelo sauna's zijn landelijk en modern, rustiek maar comfortabel, simpel en verfijnd.
  4. Een Kubus sauna is de moderne versie van de traditionele Finse sauna's: veel hout en strakke lijnen, maar ook design banken, led verlichting en keuze uit 7 houtsoorten.
  5. Savannah sauna's zijn luxe met schroten uit espen of alder, hebben elegante glazen zijpanelen en ruime banken.
  6. Kalahari sauna's zijn voordelige elegante, hoogwaardige sauna's.
  7. Sauna accessoires.

Ieders sauna behoefte is anders. We helpen u graag met het vinden van de juiste match. Maak een afspraak via info@cleopatra.nl of +31(0)75 647 8200. U bent welkom om een sauna (ook met infrarood lampen) in onze testruimte in Zaandam uit te testen.