Jacuzzi kopen

cleopatra jacuzzi


Een jacuzzi kopen? Wij helpen u op weg!

Verlangt u thuis naar pure ontspanning in een warm bubbelende jacuzzi of naar een manier om uw vermoeide spieren te verlichten? Een jacuzzi in huis is het perfecte cadeau aan uzelf en een schitterende toevoeging aan uw badkamer. Jacuzzi’s zijn er in verschillende typen, afmetingen en stijlen. Welk bubbelbad past bij uw behoeften en de mogelijkheden in huis? Waar moet u verder nog op letten bij het kopen van een jacuzzi? Met meer dan 50 jaar ervaring in de whirlpool- en jacuzzi branche weten wij dat als geen ander. Met acht stappen loodsen wij u door dit proces heen.


Jacuzzi kopen? Vind het perfecte bubbelbad in 8 stappen:

1.     Hoe groot is de ruimte waar de jacuzzi komt te staan?

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is een noodzakelijke eerste stap. Meet de lengte, breedte en hoogte van de ruimte waar het bad moet komen te staan. Vergeet niet ook de deur of het raam te meten. De badkuip moet natuurlijk wel naar binnen kunnen. Als je een badkuip vervangt, kijk dan goed waar de afvoer zit. Het is wel zo handig een nieuwe badkuip te kopen met de afvoer op dezelfde plek.

Bekijk hier voorbeelden van jacuzzi vormen. 

2.     Kies ik voor een jacuzzi met waterjets of luchtjets?

Jacuzzi’s (ook wel whirlpools of bubbelbaden genoemd) gebruiken verschillende systemen om de ontspanning van een massage in bad mogelijk te maken. Het verschil zit hem in het mechanisme dat gebruikt wordt voor die massage. Er zijn baden die gebruik maken van waterjets, deze jets masserende waterstralen in de jacuzzi. Er zijn ook systemen waarbij luchtbubbels in het bubbelbad worden gestuurd. Beide systemen zorgen voor een ontspannen gevoel in bad, maar het effect is wel degelijk anders. Een whirlpool met waterjets geven een diepe/doordringende massage van het lichaam. Dit type jacuzzi wordt vaak geassocieerd met hydrotherapie. Een op lucht gedreven jacuzzi kenmerkt zich door oneindig veel bubbels, fijn voor de ontspanning van de huid. Een combinatie van krachtige waterstralen en ontspannen luchtbellen is natuurlijk ook mogelijk.

Cleopatra maakt gebruik van hoge kwaliteit whirlpool jets. Let goed op het materiaal bij de aanschaf van een jacuzzi. Veel jets zijn van plastic, maar hebben een laagje chroom om dit te verhullen. Deze jets gaan sneller stuk, dus koop liever een jacuzzi met verchroomde messing whirlpooljets.

 3.     Welk type bad kies ik voor mijn jacuzzi?

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om vorm en type van uw nieuwe bubbelbad. Denkt u aan een inbouwbad? Of een vrijstaand bad? Whirlpool systemen nemen best veel ruimte in beslag, daarom kan niet elk bad in een jacuzzi omgetoverd worden. Bijvoorbeeld inbouwbaden uit solid surface zijn vaak niet verkrijgbaar met een whirlpool systeem. Ook weinige vrijstaande baden kunnen als jacuzzi geleverd worden. Een aantal uitzonderingen vindt u hier

4.     Welke badbodem biedt u de beste ontspanning?

Jacuzzi’s zijn ontspannend, zowel voor de geest als voor het lichaam. De hoogte van de rugleuning is hierbij erg belangrijk, dus kijk goed naar de afmetingen van de hoofd- en rugleuning. Ieder mens is anders, dus het beste kunt u dit bij een aantal baden testen in de testruimte om te ervaren wat het beste bij u past. Ook de vorm van de bubbelbad bodem is per bad verschillend. U kunt kiezen uit een vlakke of een ergonomische badbodem. Een ergonomische badbodem heeft een diepere ergonomische zitting die lager ligt dan het gebied waar de benen liggen. Dit zorgt ervoor dat de rug en de bekken zich optimaal kunnen ontspannen. 

5.       Hoe lang en diep moet een jacuzzi zijn?

Voor ultieme ontspanning is de lengte en diepte van de jacuzzi belangrijk. Kijk qua lengte niet alleen naar de buitenkant van het bad. Zorg dat u weet wat de bodemlengte aan de binnenzijde van het bubbelbad is. Als de bodemlengte te kort is, kunt u uw benen niet geheel strekken als u in bad zit. Dan wordt volledig ontspannen van het lichaam een stuk moeilijker en dat zou zonde zijn.

Qua diepte adviseren we een bubbelbad van minstens 55 centimeter. Zo kan uw gehele lichaam onder water. Geen koude schouders of nek, maar uw hele lichaam omgeven met warmte.

6.     Hoe duur is een jacuzzi?

Jacuzzi’s zijn er in allerlei uitvoeringen, afmetingen en dus ook prijsklassen. Hoe duur een jacuzzi is, is dus moeilijk te zeggen. Gaat u op zoek naar een jacuzzi? Bepaal dan altijd vooraf uw budget. Binnen dat budget kunt u vervolgens kijken wat er mogelijk is aan opties. Prijs en kwaliteit zijn in de wereld van jacuzzi's zeker aan elkaar verbonden. Wilt u een jacuzzi die echt iets voor uw lichaam en geest doet? Dan moet u bereid zijn om de prijs van hoogwaardige kwaliteit te betalen. 

7.     heeft uw jacuzzi een goede after-sales service?

Indien u een hoogwaardige jacuzzi aanschaft, dan zult u weinig service onderhoud nodig hebben. Maar in de loop der tijd kan uw jacuzzi of de jets ervan toch nog aan een servicebeurt toe zijn. Het is daarom zeer belangrijk dat u bij aankoop alvast weet welke professionele partij in staat is om uw jacuzzi goed te onderhouden. 

8.     Vind een dealer, test de jacuzzi en ontspan!

De laatste stap is misschien wel de belangrijkste. Omschrijvingen op internet kunnen prachtig zijn, maar u moet het toch echt zelf ervaren. Een goede jacuzzi is een cadeau aan uzelf. Een cadeau dat volledig moet aansluiten op uw ontspanningsbehoeften en verwachtingen. Kies dus altijd een jacuzzi die u ergens kunt uitproberen. Zo weet u hoe het bad zit en hoe de bubbelbad behandelingen daarwerkelijk voelen. 

Cleopatra wellness producten kunt u zien, voelen en zelf testen in de showroom in Zaandam. Wilt u rustig gebruik maken van onze testruimte en een advies op maat? Maak dan een afspraak  via +31 (0)75 6478200 of showroom@cleopatra.nl. Wij helpen u graag.  


Bad whirlpool
 

Waar moet ik verder op letten bij het kopen van een jacuzzi? 5 veel gestelde vragen en de antwoorden daarop op een rij:

Met een jacuzzi in huis haalt u de wellness ervaring uw dagelijkse leven binnen. Na een middag sporten of een dag hard werken ontspant u heerlijk in het bubbelbad waar water uw lichaam masseert en ontspant. Dat klinkt heel fijn, maar wat komt er verder nog kijken bij het kopen van een jacuzzi? Hoe onderhoud ik mijn jacuzzi goed? En kan het ook schadelijk zijn? Wij geven antwoord op een aantal veel gestelde vragen.

 1.     Hoe onderhoud ik mijn jacuzzi?

Om de levensduur van uw jacuzzi te verlengen, raden we aan om niet zomaar elke badolie in de whirlpool te gebruiken. De meeste zijn behoorlijk vet en deze tasten hiermee het whirlpoolsysteem aan. Kies dus altijd voor een product dat speciaal gemaakt is voor gebruik in whirlpools. Cleopatra heeft bad & whirlpool oliëen beschikbaar die speciaal ontworpen zijn voor het veilig gebruik in combinatie met whirlpool systemen. 

 2.     Hoe reinig ik mijn jacuzzi?

Een jacuzzi schoonmaken doet u altijd met een speciale jacuzzi reiniger. Speciaal gemaakt schoonmaakmateriaal is veilig voor het interne systeem en maakt vastzittende delen weer los en soepel. De speciale Cleopatra whirlpool reiniger opent tevens verstopte leidingen en afvoerkanalen. Deze reiniger kan alsvolgt gebruikt worden:

  1. Vul het bad met warm water met een minimumtemperatuur van 35°C.
  2. Giet circa 200 ml. WhirlpoolCleaner in het water (mengverhouding 200 ml. op 100 ltr. water).
  3. Sluit (indien aanwezig) de luchtregelaar of massagedrukregelaar en start het whirlpoolsysteem. Laat het systeem circa 5 minuten werken, zodat de WhirlpoolCleaner goed mengt met het badwater.
  4. Stop het whirlpoolsysteem en laat het tenminste 10 uur inwerken.
  5. Start het whirlpoolsysteem en laat opnieuw 5 minuten werken.
  6. Laat het water weglopen en vul zo nodig het bad opnieuw met koud water voor een naspoeling. Dit is alleen noodzakelijk als de whirlpool ernstig vervuild is.
  7. Spoel de lege verpakking uit alvorens deze af te voeren volgens bestaande reglementen.


Let op! Tijdens de reinigingscyclus mag u het bad beslist niet gebruiken.

 3.     Welke temperatuur heeft een jacuzzi?

Dat bepaalt u helemaal zelf. U maakt gebruik van de thermostaatkraan van uw bad. U kunt dus zelf instellen welke temperatuur het water in uw jacuzzi heeft. Net wat u lekker vindt, dat is de luxe van een bubbelbad in uw eigen huis. Wilt u de temperatuur van het badwater constant houden zodat u echt langdurig kunt ontspannen? Denk dan eens aan het aanschaffen van badverwarming.

 4.     Hoe lang mag ik in een jacuzzi zitten?

Zo lang als u dat wilt. Nog beter gezegd, zo lang als u het lekker vindt!

 5.     Mag ik in een jacuzzi als ik zwanger ben?

Er zijn geen grote bezwaren tegen het gebruik van een bubbelbad bij zwangerschap. Wel moet u er rekening mee houden dat het water doorgaans warmer is dan de eigen lichaamstemperatuur. Als u lange tijd in het bad zit, warmt het lichaam dus automatisch op. Houd daar rekening mee en beperk uw tijd in de jacuzzi tot 10 minuten.

 

Kortom, kijk gerust even rond op onze website en kom eens langs in onze testruimte!

Heeft u vragen of wilt u extra informatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Antonia bad